Kad Kahwin Nabil-Zira Berkonsepkan Kisah Dongeng

Assalamualaikum...
hye hari ne eika nak cercite dengan korang sikit pasal nabil & Zira..
* nabil mana pulak dah * alarh nabil raja lawak tu lah, yang lu pikir lah sendiri nabil..ahaahaa
itu pun xda tahu ma??

Dengar kata lah kad kawin dorang berkonsepkan kisah dongeng.. Ehh Betoii ke? ha'a betoi la apa yang tak betoi nya..Fuhhh macam menarik je..^_^ Kata nya konsep ne impian nabil & Zira, Cewahh ala-ala puteri raja gitu..eheehee

Kad Kahwin Nabil-Zira Berkonsepkan Kisah Dongeng
cer tengok kat atas ne..cantik kan?
sangat menarik, betoi2 macam kisah dongeng dah..
buat mereka berdua selamat pengantin baru dan kekal hingga akhir hayat..
Aminnnnnnnn
*.....................*




Photobucket

Eika Nak Belanja Makan CupCake?

Assalamualaikum..
hye..hye..hye hari ne eika nak belanja korang makan cupcake, sapa nak? angkat tangan..
cupcake kat bawah ne..sedapp owhh cepat jangan lepas kan peluang ne..



buat yang nak tu jangan lupa bawak beg duit pulak
eika nak belanja ja bukan nak bayar pun..EHEEHEEEE
* jangan marah yea nanti cepat tua *
ne semua hanya gurauan ja, nak riuhkan suasana gitu..
(*...................*)
kay babai..




Photobucket

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011

Font size
Assalamualaikum..

Bold Italic
Text Colour

Jom ramai-ramai kita join contest ne
klik ja banner kat atas ne yea..

Header eika kreatif tak?
^_^
Numbered List




Photobucket

Tempahan vector illustration

Assalamualaikum..
hye semua hari ne eika ada buat vector illustration untuk tempahan
bagi sesapa yang nak boleh tempah ja ..murah saja tak mahal pun..1 hanya RM 3
bagi yang masih tak tahu vector illustration tu macam mana leh tengok ja kat bawah ne

ne la vector eika wat tadi cantik tak?
cuba teka sapa?

Dan yang ne vector kedua iaitu irma hasmie
bagi yang nak tempah tu sertakan pic sekali yea
ok itu saja buat hari ne..
babai..



Photobucket

Vector illustration buat MrBaiz

Assalamualaikum..Linkhari ne eika dapat juga buat doodle untuk mrbaiz..
dye mintak eika buat satu tuk dye..
jadi doodle mrbaiz dh siap, tengok la kat bawah ne..


maaf yea kalau eika ambiq pic tnpa kebenaran..sebenarnya eika pening la nk ambq kat mana..cari2 dalam fb jumpa yang ne..
ini larh hasil nya..harap mrbaiz suka yea...
^_^

jom kita terjah pulak blog MrBaiz
klik bawah ne
http://mrbaiz.blogspot.com/




Photobucket

Nasi Lemak Kopi 'O

Assalamualaikum..
hye semua camat pagi..jom pegi ramai-ramai makan nasi lemak..
sedap owh..kalau tak nak sudah tengok je eika makan
yummy..yummy..yummy
^_^


bagi yang nak sarapan tu selamat menjamu selera..
babaiii..
*.............*



Photobucket

Vector illustration Eja

Assalamualaikum..
hari ne eika buat vektor kedua iaitu vektor eja atau lebih dikenali siti shahirah..
pelakon yang popular tu larh..eheehee
tngok la kat bawah ne, kalau cantik like jer dan komen jugak taw..

sama tak? ok la yang tu ja dulu babai...
selamat menjamu mata yea..
kihkihkih..




Photobucket

Vector illustration park shin hye

Assalamualaikum...
hye semua hari eika ada buat vektor artis korea lowh cntik tak? cntik tak?
muka dye tu tak berapa nak nk jadi sikit..wajar la 1 st time buat..
Nak tengok tak? nak tengok tak?



taraaaaaaaaa
bezakan pic ne dgn yang lagi satu tu sama tak?..



jangan lupa komen + like...eika nak tahu jugak pendapat korang macam mana..
ok larh babai..



Photobucket

Tomyam Ohh Tomyam

Assalamualaikum..
alahai hari ne merupakan hari yang paling pahit, kata orang tak bernasib baik sungguh..
ingat kan dapat mamam yang tomyam, alih-alih habis..nasib..nasib
punya la semangat nak pegi beli tomyam, siap jalan kaki wow..urmmmmmmm
tomyam tak dapat, penat yang dapat..

hye mana kau pegi ahhh, time aku nak makan hang tak dak pulak..

jalan kaki tu bukan dekat jauh nak mampus..2 km cekkk tambah pulak pegi balik..aduihhh
penat giler..lembik lutut-lutut ne..elokk sampai ja umah awat nya tak termenung..ahahhaa
habis pegi nak beli tapi tak kesampaian...tunggu punya larh dah lama..dari bulan puasa lagi taw
teringin + kebuluran dah ne...
T_T
urm xpa larh tak nak cakap banyak dah, hati ini masih kecewa..



Photobucket

Abang aku ne keja beli Motor Je

Assalamualaikum..
hari ne eika nak cerita sikit mengenai abang eika ne, tak tahu lah dengan budak ne asyik-asyik beli motor je keja..first dye beli motor EX5, ha motor tu beli lama dah but nampak macam baru beb..Ada satu malam tu kan abang eika pegi jom heboh, kira balik lambat larh..tut..tut..dalam koi 2 pagi kawan-kawan dye mai gtaw kata dye accident..

Apa lagi ayah eika pot pet pot pet dye..kata bawak motor laju la, dok lumba haram la, dan macam2 la..kerana dye sorang semua kena..panas telinga ne..ha motor rosak tapi nasib dapat duit insuran..dan kaki pulak patah..
okay bila dah sembuh ja..

Dok berapa tahun kemudian dye beli pulak motor RXZ macam kat bawah ne..

Elok dye beli motor ne ja xpa la..mak eika dok risau lah..abang eika pegi Terengganu naik motor ne..besa mak la apa yang tak risau pasal anak dye, pegi pulak ramai-ramai..then balik pon dengan selamat..Alhamdulillah

Tetiba ja malam tu dye balik lewat sama dengan hari dye accident dulu..seram sejuk taw..punya la syok eika dok tidok..tiba-tiba ja*assalamualaikum..assalamualaikum*.. eika ingat mak dengar dan bangun pegi buka pintu..ish..ish..ish tunggu punya tunggu..mak eika tak bangun pun..

Apa lagi eika pun terpaksa ringan kan tulang, bangun pegi bukak pintu..tengok2 kazen eika dye gtaw abng eika accident..katanya tak terukpon luka ja..mak eika kata tak teruk apa kalau kena tahan kat hospital..Kali ne ayah eika marah gila taw..sampai tak pegi tengok pon kt hospital..

Kali ne accident memang teruk..naik motor RXZ pulak tu..sampai2 nak makan pon tak boleh..bapa hari abng eika tak makan..uhuuhuu lepas ja balik dr hospital fuyyoo
terkejut beruk eika tngok..maw korang tngok mesti takot pnya..eheehee
eika jugak kena jadi jrurawat tak bertauliah rawat dye...uhuuuhuu kali ne cuma patah jari ja but yang luka tu memang teruk la coz pakai baju tangan pendek..urm apa nak kata...banyak minggu jugak la nk sembuh luka 2..

Sampai sekarang parut tu masih ada..lebih2 lagi kat muka sebab bekas jahitan tapi nasib baik dh ok..accident yg kedua tu kira jadi tahun ne la..sekarang abng eika dh sembuh dan keja macam biasa...urmmmmmmmm

motor RXZ tu dye dah jual dah...eheehee tetiba sekarang dye beli motor 125Z pulak..ish..ish..ish budak ne tak serik2 taw..whatever la dengan abang eika tu..
ok sampai sini sudah...
babai
^_^


Photobucket

Senyum Tak perlu Kata Apa-Apa

Assalamualaikum..
hari ne buat blogger semua yang marah, benci, tak puas hati
atau apa la yang buat hati ne panas..hott
ha cuba korang tengok pic kat bawah ne mesti sejuk hati tu..
eheeehee

comei tak?
mesti la comel lebih2 lagi senyuman tu..eheehee
ne anak kazen eika, nama muhammad ashraf fahmi..
entah petang ne ashraf happy lebih..mudah senyum pulak..
seronok main dengan dye..eika tngok dah macam kacukan..^_^
mana tak nya dah la putih, comel pulak tu...
okay la babai


Photobucket

Background dari eika

Assalamualaikum..
hari ne eika ada buat background
kalau korang nak ambik ja
tapi jangan lupa komen taw..









beza nya background ne tak da kod
so eika mintak maaf banyak2..eika pon pening dah nk buat ne..
tapi eika ada satu cara untuk korang guna background ne..

first :
korang right klik dan save background ne dulu
pegi ke
Dashboard>design>template designer>bacground

korang upload background tadi kat situ yea

then klik done..
dan apply to blog>view blog
tengok lah hasil dye macam mana
okay
selamat mencuba yea..
babai

1 st time guna skew photoshop

Assalamualaikum...
hye..hye..hye semua nyaLinkhari ne eika ada try buat tutoriol penggunaan
skew..tuto ne eika tengok dalam blog kat bawah ne

http://fizgrapic.com/

blog apit ne memang best giler
banyak tuto photoshop membantu eika..uhuuuhuu
salah satu nya kat bawah ne


selama ne bukan nya eika tahu pon mengenai photoshop..
selepas ja terjah blog apit eika tahu serba sedikit..
rasa teringin pulak nk buat..
last-last menjadi jugak...
dah tak nak cakap byk dah..
pupye..

Photobucket

Vektor versi eika..

assalamualaikum....

hari ne eika kesempatan nak buat benda ne..
ntah nk gelar apa eika tak tahu tapi
cuba-cuba jadi macam kat bawah ne lah..
tengok yea..


cantik tak?
cuba bezakan ada persamaan tak?
sebenarnya eika bukan wat sume pon
just wat seluar+baju+tudung ja..
muka n tangan 2 copy2 ja..
besa la ne lah teknik mudah yang
eika ambik..^_^
kata org wat pa susah payah kalau
ada cara yang senang..eheehe

Bagi eika la pning kepala wat benda ne
perlu ada kesabaran yang kuat taw..
Bagi yang dh mahir tu mesti no hal pnya..

Ha'a kat atas ne pic kazen eika
nama dye zazah..kira nya geng eika dalam
blog ne..
kalau dia tahu sah-sah perang dunia..
eheeheee
mana tak nya si zazah ne bukan suka pic dye
di fotocopy...uhuuuhuuu
k yang tu ja babai..

Sambutan hari kemerdekaan dan hari Malaysia 2011

Assalamualaikum..
jom pakat ramai-ramai
kita cuci mata tengok pic
kat bawah ne noh..


wow tengok semangat mcm ne la yg kita nk kan..
(*.........*)

YANG Dipertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama Tuanku Nur Zahirah ketika Sambutan Hari Merdeka ke 54 dan Hari Malaysia 2011 di Dataran Merdeka..

persembahan pada hari kemerdekaan
suasana hari merdeka dan hari malaysia


kemeriahan warna bunga api sempena hari kemerdekaan dan hari malaysia di sekitar bangunan KLCC tepat jam 12 malam tadi..



SEKIAN
(*...........*)