Discount Chiffon Dress

Assalamualaikum,

Alhamdulillah selesai kerja part time ika hari ini. Rasa penat ni pun tak hilang lagi tapi oleh sebab nak update blog, ika curi masa rehat sikit untuk sapu debu dekat blog ni.hehe

Okey taknak cite panjang lebar sebab lepas ni nak zzzz..hehe okey ika sekarang ada buat bisnes part time la katakan, berhasrat nak cari duit poket.hehe yela tu

Okey ini akan ika kongsikan salah satu dress yang ika jual, korang tengok-tengok la ye, kot mana yang berkenan boleh beli dekat mak,adik kakak ke.hehe

 CODE: SRCE0181-4 | CHIFFON DRESS
 CODE: SRCE0181-4 | CHIFFON DRESS
CODE: SRCE0181-1 | CHIFFON DRESS
CODE: SRCE0181-5 | CHIFFON DRESS
CODE: SRCE0181-4 | CHIFFON DRESS

CHIFFON DRESS
RM 85 SM
RM 89 SS

** INCLUDE POSTAGE

DESCRIPTION
SHOULDER : 14.5"
BUST : 36"
ARM LENGTH : 24"
ARMPIT WIDTH : 18"
WAIST : 29"
DRESS LENGTH : 58 INCHES

SIZE : ( FIT UNTIL SIZE 38 / M )

FABRIC / MATERIAL: CHIFFON WITH FULL LINING

JIKA BERMINAT BOLEH PM 
NAMA:
ALAMAT:
KOD BAJU:
TEL:
DI LINK BAWAH NI YE: 


Produk Sharing: Mealshake Shaklee

Assalamualaikum,

Hai semua, hari nak cite mengenai produk dari shaklee yang khas untuk kanak-kanak :) okey seperti yang kita tahu, kanak-kanak suka sangat makan makanan ringgan seperti keropok, ais krim, maggi dan sebagainya. Sehingga mereka kurang selera untuk makan makanan yang sihat.:)

oleh itu, shaklee menawarkan produk mealshake yang boleh membantu kanak-kanak berselera untuk makan.

Selain itu, mealshake shaklee bukan sahaja boleh menaikkan selera makan taw, banyak keistimewaan mealshake ni..<3
Mealshake ni pun popular taw, sebab artis rita rudaini juga salah satu penggunanya. 
 wah,wah percaya atau tidak bukti diatas, hehe 

Sebenarnya cara pengambilan mealshake ni senang je. 

Disini ika kongsi testimoni  pengguna mealshake:



Berminat boleh inbox di fb page beauty collection
okey have a nice day *_*

kredit gambar google :)

Wordless Wednesday #1

Assalamualaikum,

Happy Blogwalking today *_*

Akad Nikah part 1

Assalamualaikum,
Pada tarikh 15.11.2013 yang lalu ialah hari abang ika menamatkan zaman bujangnya, ececeh hehe rasanya belum terlambat ye nak update pasal ni, hehe  Sebenarnya pada tarikh tersebut ialah hari abang ika diijab kabulkan dengan pasangan pilihannya siti umyrah yang  bertempat di masjid Felda Bukit Tangga jitra, Kedah

ada gaya photografer tak ?? * sila muntah hijau * hehe

kitorang kembar tak seiras taw, lain mak, lain ayah. hehe sementara tunggu orang sudah solat asar kita bergambor la dulu, hehe

pengantin perempuan, bakal kakak ipar kiteww, hehe

ni la pengantin lelakinya, santai je dia .hehe 
akad nikah hari tu special sikit taw, sebab dua sekali. :)



ni time lafas taklik nikah, :)




Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar..:) nanti sambungan nanti ye..
okey bye


Menu Hari Ini !!

Assalamualaikum,

Menu makan tengah hari ni kari daging dengan rebung, hehe jemput makan semua, ini bukan ika yang masak tapi rezeki Tuhan bagi..nyumm..


"Mini GA : Saya Nak Supplement Hebat"

Assalamualaikum

klik banner utk join

Mini GA : Saya Nak Supplement Hebat nie
berlangsung 19.11.2013 sehingga 29.11.2013   


'simple giveaway by Love Cathy Doll'

Assalamualaikum,

Hari ni nak join GA dari blog sigadis ungu pula, hehe hadiahnya merupakan product cathy doll taw, sesiapa teringin nak cuba product ni secara percuma boleh la join GA ni, mana tahu korang bertuah kan, mana kita tahu tuah seseorang tu..:)

klik banner untuk join.

Syarat Penyertaan :

1) buat satu entry bertajuk 'simple giveaway by Love Cathy Doll'.
2) copy banner di atas, backlink kan ke entry nie.
4) FOLLOW blog sigadisungu untuk perkembangan lanjut.
3) WAJIB like 2 fanpages nie.
&
4) tag kawan2 ( tiada paksaan ye. hehe)
5) tinggalkan link entry korang di ruangan komen.
5) finish ! simple rite ? ^_^
 
Senarai Hadiah :

pemenang pertama:
1 product cathy doll, boleh pilih sendiri hadiah yg korang nak +
1 produk cathy doll yg dipilih oleh owner sendiri.
senarai barang ada di page Love Cathy Doll ye loveliess. :)

pemenang kedua: 
2 maxi dress tajaan ZuraOnlineShopping + 2 obuse liptint

pemenang ketiga:
1 maxi dress tajaan ZuraOnlineShopping + 1 obuse liptint
  
cepat-cepat join ye sebelum terlambat.
 
20 Nov - 30 Nov 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

The Flu Korean Movie !!

Assalamualaikum,

salam semuanya, hari-hari cuti ni mesti boring kan kekadang tak ada benda nak dibuat, jom la kita layan filem the flu ni, best sesangat. Filem ni mengisahkan virus yang menyebabkan banyak berlakunya kematian. Ika baru saja habis tengok filem ni, ika bagi 5 star okey sebab filem ni best..:)

 
 
 
  

Cast: 
Jang Hyuk as Kang Ji-goo
Soo Ae as Kim In-hae
Park Min-ha as Kim Mi-reu
Yu Hae-Jin as Bae Kyung-Ub 
Ma Dong-seok as Jeon Gook-hwan
Lee Hee-joon as Byung-ki
Jang Hyuk

Soo Ae

Park Min-ha

Plot:
A group of immigrants are smuggled inside a shipping container with their final destination being South Korea. Inside the container, one of the immigrants is a carrier for a lethal and highly contagious virus.
Byung-Ki (Lee Hee-Joon) and Byoung-Woo (Lee Sang-Yeob) drive to the shipping container to release the immigrants. They soon discover that all of the immigrants are dead, except for one man.
Soon, thousands of people become infected every hour by the deadly virus, which kills within 36 hours of infection. The entire suburb of Bundang is quarantined by the government in a desperate attempt to stop the virus from spreading further. Firefighter Kang Ji-Koo (Jang Hyuk) is one of those quarantined. Dr. Kim In-Hae (Soo-Ae) is one of the first responders to the outbreak of the virus. The outbreak becomes even more personal once she suspects her own daughter (Park Min-Ha) is infected by the virus. Firefighter Kang Ji-Koo and Dr. Kim In-Hae frantically work together in a race against time to find a cure.

Tonton Online klik sini 

Trailer:

Cara Daftar Akaun Nuffnang

Assalamualaikum

Hi uolls, okey hari ini ika nak buat tuto cara buka akaun nuffnang, hehe Ada satu blogger ini minta tolong ika ajarkan cara nak buka akaun nuffnang, sebenarnya ika tak ada la pandai sangat tapi ika nak kongsi juga setakat ika tahu.hehe


diny minta ika tunjukkan cara nak buka akaun nuffnang okey, let's study, hehe

1. Buka laman nuffnang di http://www.nuffnang.com.my.

2. Dalam laman nuffnang klik butang Join Nuffnang:

3. Lepas klik Join Nuffnang muka Registration akan dibuka seperti berikut:

3.1. taip nama pengguna untuk jadi ahli nuffnang dalam ruangan Usernama;

3.2. taip alamat email yang sah dalam ruangan Email;

3.3. taip kata laluan yang akan digunakan dalam ruangan Password;

3.4. ulang taip kata laluan dalam ruangan Verify Password;

3.5. bila dan siap klik butang Next di bawahnya:



4. dalam muka registration berikutnya:

4.1. klik pilih title dalam ruangan Title;
4.2. taip nama penuh mengikut kad pengenalan dalam ruangan Fullname (penting untuk bayaran);
4.3. taip no kad pengenalan sebenar dalam ruangan I.C. No. (penting untuk bayaran);
4.4. klik pilih jantina dalam ruangan Gender;
4.5. klik pilih tarikh lahir dalam ruangan Date of Birth. Nuffnang tidak siarkan tarikh lahir anda untuk tuntunan umum;
4.6. klik pilih bangsa dalam ruangan Race;
4.7. klik pilih agama dalam ruangan Religion;
4.8. klik butang Next;


5. dalam muka registration berikutnya:

5.1. taip alamat surat menyurat yang sebenar dalam ruangan Address;
5.2. taip nama bandar dalam ruangan City;
5.3. klik pilih negeri dalam ruangan State/Province;
5.4. taip nombor pos kod dalam ruangan Postcode/Zip;
5.5. taip nombor telefon dalam ruangan Primary Phone;
5.6. taip nombor telefon lain dalam ruangan Secondary Phone jika ada;
5.7. kemudian klik butang Next;


6. dalam muka registration berikutnya klik tandakan semua kotak pengeshan dan bila telah selesai klik butang finish.
 

7. Tunggu email pengesahan dari Nuffnang selanjutnya.

okey sekian, harap tuto ni dapat membantu, have a nice day

sumber sini